Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Ustala je tog jutra neraspoložena. Stotinama kilometara daleko od kuće, mislila je da će pobeći od problema. Mislila je da će se lako prepustiti uživanju na plaži i da joj misli neće leteti ka njemu. Noć nije protekla kako treba, svakako ne onako kako je želela. Misli na njega ponovo. Odjednom oseća muku u stomaku.

„On čak više ni nije tamo!“ setila se da ju je ostavio i otišao u potragu za boljim životom.

                                                                         ***

Već mesec dana je boravio u jednoj maloj evropskoj zemlji, redovno se javljao i obećavao joj avionsku kartu od prve plate. Stotine misli su joj se smenjivale. U jednom trenutku je bila spremna da ode za njim, u sledećem je već želela da se on vrati jer joj je od same pomisli na put avionom bilo muka. Drugaricama je govorila da joj je laknulo što je otišlo, da se oseća kao puštena s lanca. Znale su da to nije istina. Još uvek je imala taj uplašeni pogled, osvrtala se kao da je on još uvek tu da je prati. Zbog zbrke u glavi je odlučila da pobegne od svega. S dve drugarice je našla aranžman i u roku od par dana već su bile u autobusu, na putu prema moru.

Njena avantura je počela. Nakon sedam godina, napokon ponovo u Grčkoj. Volela je tu zemlju. Uz prve sunčeve zrake tog jutra, oduševljeno je gledala kroz prozor i upijala lepote zelenila i mediteranskog rastinja, a uskoro i mora.

Stigle su u mesto. Nije bila sasvim zadovoljna. Bilo je lepo, ali isuviše malo za ono što joj sada treba. Već je pretpostavila da može da se pozdravi s izlascima i noćnim životom. Nerviralo je i što drugaricama to nije smetalo. Ponavljale su da je mesto super, da je sve što im treba odmor, more i sunce. Isto popodne su izašle na plažu. Raspoloženje joj se dodatno pokvarilo kada je videla da su svuda oko njih samo ljudi s decom. Nije joj bilo interesantno. Šta je Grčka bez ludovanja? Šta je Grčka bez pokoje avanture? To veče je poslala drugarice da same prošetaju, morala je da čuje momka na Skajpu. Nije se javio. Sada je već bila ubeđena da je našao neku samo da je kazni za odlazak na to letovanje bez njegove saglasnosti. Ponovo muka u stomaku, oseća je otkako je otišao.

Narednog dana se borila sa sobom. Oko Lene se motao jedan Grk. Nije bila zainteresovana za njega, bio joj je smešan, ali ipak proradila je ljubomora. Želela je takvu pažnju, pa makar i od nekog toliko bezveznog. Kroz humor je provukla zajedljive komentare. Želela je da sakrije svoje nezadovoljstvo, ali su je prijateljice isuviše dobro znale. Uspele su da je nagovore da priča o Strahinji. Znala je njihovo mišljenje o njemu. I na samom početku veze je znala šta će misliti o njemu, zbog toga ga je retko dovodila u društvo. Lena i Mia su sada želele da znaju šta je odlučila, da li će otići za Strahinjom ili će ostati i pokušati da se oporavi od te veze. Tajno su priželjkivale da upozna nekog novog i da vidi da još uvek može da nađe drugog momka. Znala je to i rekla im je ono što su želele da čuju – da želi da ga ostavi i da nađe novog momka.