Bila je lepa. Crne kose i plavo-zelenih razigranih očiju. Nosila je u sebi veselje. Energiju koja se moze nositi sa svakom lepotom. Nijedna joj nije bila ravna. Nisam upoznala osobu koja je u sebi imala toliko života i radosti. Htela je sve da vidi, sve da iskusi, da joj ništa ne ostane nepoznato. Pokretala nas je. Bila je ona koja se prva nasmeje i celo društvo povuče u zabavu i smeh. Uvek nasmejana, slobodna, van svih pravila i normi; očiju koje gledaju napred, u neku novu avanturu...

 Onda je došao on. Crnog pogleda, površnih misli. Sav crn, kao i sama mu duša. Kod nas bi rekli, tipični Balkanac. Njena sušta suprotnost. Kažu i da se suprotnosti privlače. Uživala je u tome što je drugačiji, misleći da će mu baš ona dati najbolji poklon, da će mu baš ona proširiti vidike i otvoriti mu dušu za sve lepote ovog sveta. Njega je opila njena energija, lepota kojom je zračila. Uživao je isprva u njenoj jačini, povukla ga je na trenutak u svoj svet. Ali onda je njegov karakter prevladao. Vremenom mu je dosadila sva ta energija. Postala mu je iscrpljujuća. Počeo je da se hrani njom. Vezao ju je za sebe i sada je mogao da radi šta je hteo. Znao je da je nije vredan, da nikada neće biti dovoljno dobar. Zato je morao da je spusti, da je ponizi dovoljno da budu isti.

 Uskoro su počele uvrede. Razne. Ponižavanja na najgori način. Prvo je pričala o tome, nismo bile dovoljno odlučne i glasne da joj kažemo da ga ostavi, da joj milion puta ponovimo da smo uz nju i da ima svu podršku. Pogrešile smo. Prestala je da priča o uvredama, ali je on počeo da je vređa javno. Sada to svi vide. Sada ćutimo da bi nam ostala u životu. Glumimo da je sve u redu da joj ne bi zabranio da se druži s nama.

 Još uvek je lepa. Retko dolazi da se vidi s nama, ali tada se posebno sredi. To su retki izlasci koje sebi može da priušti. Ponekad se, kada uspe na trenutak da zaboravi na njega, opet nasmeje onako od srca, kao nekad. U tim trenucima joj u očima ponovo zatreperi ona vatra, stari žar se nakratko rasplamsa. Zatim ga sakrije duboko u sebi i vraća se njemu,  da bude ono što je želeo i stvorio – poniznu, površnu ženicu iz predgrađa.